De gameplay van LEGO Dimensions wordt nog dieper

Tags: LEGO Dimensions, TT Games, Warner Bros. Interactive Entertainment, Xbox One, Xbox 360

Warner Bros. Interactive Entertainment onthult vandaag dat de LEGO Toy Pad, onderdeel van de LEGO Dimensions Starter Pack, een interactief onderdeel vormt van de LEGO Dimensions gameplay ervaring.

De LEGO Toy Pad functioneert als een extra gamecontroller en biedt spelers op een unieke manier interactie met het speelgoed en de game. De innovatieve LEGO Toy Pad – waarmee elke combinatie van zeven personages, voertuigen en gadgets tegelijkertijd in de game kan worden gemaakt – bevat drie verschillende delen met RGB - lichttechnologie, die een breed gamma aan kleuren produceren om de speler van hints te voorzien en puzzels die ze moeten oplossen.

Bekijk hier de trailer die de mogelijkheden van de LEGO Toy Pad uit de doeken doet!

SHIFT modus wordt geactiveerd, wanneer personages gekleurde vortexes in de game moeten gebruiken om gevaar te ontwijken of gebieden te doorkruisen. De speler moet het corresponderende LEGO minifiguur fysiek verplaatsen naar het juist gekleurde deel op de Toy Pad, zodat ze de personage kunnen transporteren naar de vortex van hun keuze in de game.

Door SCALE te gebruiken kunnen spelers hun LEGO personages laten krimpen tot micro-formaat of enorm vergroten door het LEGO minifiguur fysiek te plaatsen op een bepaald gekleurd deel van de LEGO Toy Pad. Door de schaal van de personages op deze manier aan te passen, krijgt de speler toegang tot nieuwe gebieden om zo puzzels op te lossen binnen het level.

De extra modi van de LEGO Toy Pad – CHROMA, ELEMENTAL en LOCATE – bieden nog meer uitdagingen die interactie tussen fysiek en digitaal spelen vergt, zoals nooit eerder vertoond in de toys to life categorie.