Doctor Who reist door tijd en ruimte in LEGO Dimensions

Tags: LEGO Dimensions, TT Games, Warner Bros. Interactive Entertainment, Xbox One

Vandaag brengen we jullie een nieuwe trailer voor de ultieme cross-over Lego game, LEGO Dimensions. De volgende franchise die aan de reeds uitgebreide verzameling wordt toegevoegd is Doctor Who.

In de nieuwe trailer die een eerste blik werpt op de Doctor Who gameplay, komen werelden samen zoals dat alleen mogelijk is in LEGO Dimensions: de TARDIS die in Gotham City en Hill Valley verschijnt, de Doctor die aan de zijde vecht van Homer Simpson in Aperture Science, in een auto rijden die bezeten is door spoken met Scooby en Shaggy, of zij-aan-zij vechten met Kai en Cragger in een Ninjago vechtarena. 

Doctor Who, niet eerder te zien in een LEGO videogame, is speelbaar in de LEGO Dimensions Starter Pack met een compleet Doctor Who level, waarin de helden van de game doorgaan met hun zoektocht en ondertussen Daleks, Cybermen en andere tegenstanders uit het Whoniverse tegenkomen.

Fans die meer Doctor Who in LEGO Dimensions willen zien, kunnen de Doctor WhoLevel Pack aanschaffen met daarin een extra mission-based Doctor Who level, samen met een LEGO minifiguur van de 12th Doctor en LEGO modellen van de TARDIS en K-9, allen speelbaar in de game. Zodra de 12th Doctor is verslagen in het level, komt hij terug als de 1st Doctor en herstelt daarna weer als de 12th Doctor. 

Het interieur van de TARDIS past zich aan de Doctor aan die de speler belichaamt of handmatig gekozen kan worden. Er zit zelfs een jukebox in waar spelers kunnen kiezen uit verschillende versies van de Doctor Who themamuziek. De TARDIS en K-9 modellen kunnen allemaal fysiek worden gebouwd en tweemaal worden herbouwd, zodat ze hele andere dingen kunnen in de digitale game voor een enorme variëteit.