The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City

Tags: The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Imperial City, Bethesda, Xbox One

Elder Scrolls Online trachtte de wereld van Elder Scrolls te combineren met de gameplay van een MMO wat een vrij succesvolle formule bleek te zijn. In onze review gaven de game dan ook een goede score en prezen de steeds groeiende wereld. In de Imperial City DLC mogen spelers, voor een prijs van 20 euro, eindelijk het epicentrum van Tamriel verkennen namelijk Imperial City. Is deze citytrip de moete waard of blijf je beter weg uit deze hoofdstad? 

Beginners niet toegelaten 
Was je één van die spelers die eens met ESO gestopt was en een nieuwe reden zocht om terug te beginnen of simpelweg een volledig nieuwe speler die altijd al een extra reden zocht om Elder Scrolls Online te proberen? Dan moet ik jullie jammer genoeg teleurstellen want Imperial City verwacht enkel veteranen en terwijl je personage wel automatisch een hoger level krijgt is er nog steeds een groot krachtsverschil. Een bezoek aan dit gebied is dus vooral weggelegd voor de sterkste spelers met een hoge Veteran Rank.  

Een lange reis 
Eer je je kan vertoeven tussen de muren van Imperial City wacht je mogelijk nog een lange reis. Om Imperial City te bezoeken moet je namelijk eerst Cyrodiil doorkruisen in de Pvp modus van het spel. Afhankelijk van de status van de oorlog die daar woedt kan dit een lange of korte tocht worden en zelf nadat je Imperial City bereikt zal je hier later steeds te voet naar moeten terugkeren want er was geen enkele wayshrine in zicht. Deze manier van reizen is een beetje omslachtig, zeker voor mensen die snel in de nieuwe content willen duiken. Na Cyrodill te doorkruisen kan je via de riolen de grootse stad betreden. 

Een gebroken stad 
De Imperial City is in het bezit van Molag Bal, zijn monsterlijke dienaars en krachtige tovenaars. Zowel de riolen en straten zitten dan ook vol met deze tegenstanders. Overal vind je grote groepen van deze sterke vijanden waartegen je alleen niet altijd tegen bent opgewassen. Het is jouw lot, zoals het altijd is, om de stad te bevrijden uit de klauwen van Molag Bal en de vijandige facties.  

Na een korte introductie wordt je op het slagveld gestuurd waar een klein verzet van soldaten tussen ruïnes en vuur zich probeert te weren tegen het kwade. Naast die monsters zijn er ook andere spelers die rondzwerven in de stad en die zijn niet altijd even vriendelijk, de Imperial City is dus naast PvE ook PvP! Er zijn dan ook quests voor zowel het verslaan van NPC's als quests voor je factie. Ieder factie heeft zijn eigen veilige thuisbasis in de riolen waar je alles vind van winkels tot een bank voor je items en geld te stockeren. 

Doorkruis dungeons met vrienden 
Imperial City biedt drie dungeons om met vrienden te verkennen. De Imperial Sewers die volledig onder de stad lopen zijn op zich al een Dungeon waar zowel NPC's als andere spelers je in de weg kunnen staan. Daarnaast is er de White-Gold Tower, het grootste gebouw in de Imperial City en een heuse beklimming die je in groep kan riskeren. Elk niveau van de toren brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor jou en je vrienden. Als laatste heb je de Imperial Prison, de grootste gevangenis in het spel. Oblivion spelers zullen dit gebied mogelijk nog kennen als het start gebied van die game!

 

Conclusie 
The Imperial City DLC is duidelijk gemaakt voor de veteranen van het spel die reeds alles uitgeput hadden dat het spel te bieden had. Een omslachtige manier om toegang te krijgen tot het nieuwe gebied en de vereiste van een hoge Veteran Rank maken van deze uitbreiding echter iets dat niemand nieuw zal aantrekken. Beginners zullen dan ook enkel met spijt kijken naar hun legere portemonnee. Ben jij echter een speler die alles ontdekt heeft wat Elder Scrolls Online te bieden heeft of is PvP jouw raison d'être dan is Imperial City de logische volgende stap met uren vol nieuwe content en dungeons!