Vier “Back to the Future Day” met LEGO Dimensions

Tags: LEGO Dimensions, Warner Bros. Interactive Entertainment, Xbox One, Xbox 360

Vandaag, woensdag 21 oktober 2015, is de dag waar Marty McFly en Doc Brown aan het einde van de hitfilm uit 1985 Back the Future hun DeLorean Tijdmachine naar de toekomst lieten vliegen en landen in de toekomstige Hill Valley in de vervolgfilm uit 1989. Om te vieren dat deze mijlpaal ‘van de toekomst’ nu het heden is, kunnen fans het plezier van tijdreizen opnieuw ervaren met Back to the Future in LEGO Dimensions. Deze gloednieuwe entertainmentervaring combineert het fysieke bouwen van LEGO stenen met interactieve console gameplay.

Michael J. Fox, die de rol van Marty McFly vertolkte, en Christopher Lloyd, die Doc Brown speelde in de films, hebben de rollen opnieuw op zich genomen en zijn opnieuw te beleven in deze LEGO Dimensions.
 
De LEGO Dimensions Starter Pack bevat een volledig level gebaseerd op Back to the Future, die de helden uit de game, Batman, Gandalf en Wyldstyle, moeten doorkruisen in hun missie om de kwaadaardige Lord Vortech te verslaan.

Fans van Back to the Future die meer willen kunnen de Back to the Future Level Pack kopen die een extra level bevat, gebaseerd op Back to the Future. De pack bevat een Marty McFly LEGO minifiguur, een DeLorean Tijdmachine en Hoverboard die allemaal speelbaar zijn in de game. Spelers kunnen de speciale Sona Smash vaardigheid van Marty activeren die hem helpt om puzzels in de game op te lossen, vijanden te overmeesteren en, indien nodig, een tijdreis-boost te geven. De DeLorean Tijdmachine en Hoverboard kunnen elk fysiek gebouwd worden en twee keer herbouwd worden om totaal verschillende dingen in de digitale game mee te kunnen doen, en zo voor een enorme variëteit te zorgen. De Back to the Future Level Pack opent ook de Back to the Future Adventure World, een open wereld omgeving die spelers kunnen verkennen, naast het hoofdverhaal.

De Back to the Future Level Pack is nu verkrijgbaar, de Back to the Future Fun Pack met Doc Brown LEGO minifiguur en Traveling Time Train is op 19 januari 2016 beschikbaar.