Halo 5: Guardians is de grootste Halo Launch ooit

Tags: Halo 5: Guardians, 343 Industries, Xbox One

Halo 5 is vorige week dinsdag verschenen en dat heeft Microsoft geen windeieren gelegd, het was de grootste launch in de geschiedenis van de franchise.

De game en alle hardware daarrond heeft al 400 miljoen dollar opgebracht sinds de launch, wat de franchise over een ongelooflijke 5 miljard dollar omzet plaatst. Daarnaast was Halo 5 het meest gespeelde spel op de Xbox One en zelfs op Xbox Live. Halo 5 haalde echter nog een primeur binnen, geen enkel spel verkocht in zijn eerste week zoveel digitaal als Halo 5.

Microsoft besloot ook nog enkele leuke statistieken naar buiten te brengen. Zo kreeg alle content van Halo 5: Live, de launch livestream, ondertussen al 5,5 miljoen views. Ook hebben gamers al 21 miljoen uur gespeeld, waaronder 12 miljoen campaign en 9 miljoen multiplayer. Het REQ systeem blijkt ook een succes te zijn met al 45 miljoen packs verkregen wat neerkomt op ongeveer 568 miljoen REQ Kaarten. Halo 5 was tenslotte ook nog de meest bekeken Xbox One game op Twitch met meer dan 3 miljoen uur bekeken in de eerste week.

Halo 5: Guardians kreeg in onze review een welverdiende 9/10, hebben jullie deze topper al in huis gehaald? Laat ons iets weten in de comments!