The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Orsinium

Tags: The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, Bethesda, Xbox One, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Orsinium

Na een bezoek aan de Imperial City in het centrum van Tamriel brengt een nieuw DLC avontuur ons nu naar de hoofdstad van de Orsimmer, ook wel bekend als orcs bij de gewone bevolking. Is deze trip naar het noorden van Tamriel een "sneeuwvakantie" om nooit te vergeten of blijf je beter weg van het land en zijn slagtandige bewoners? 

Een nieuwe wereld 
Orsinium brengt meteen de mooiste locaties met zich mee die de Elder Scrolls Online game tot nu toe heeft. De hele DLC is duidelijk afgewerkt en gedetailleerd: Van de omringende landerijen die variëren tussen ijs en woestenij tot de grootse stad van Orsinium zelf. Deze stad met een eigen unieke bouwstijl die de Orcs beaamt is logisch genoeg het epicentrum van al jouw activiteiten in deze dlc. Een veilige thuisbasis alvorens je je in de vijandige omgeving werpt. 

Een stad in heropbouw  
Orsinium staat nog op zijn kinderbenen, met vijanden en rovers net buiten de stadsgrenzen, klaar om aan te vallen bij elk moment van zwakte. In deze duistere tijden kijkt het heerschappij naar buiten zijn grenzen voor elke hulp die ze kunnen vinden. Als speler wordt je dan ook uitgenodigd om naar Orsinium af te reizen  als een mercenary en de stad te helpen met zijn problemen. Dit doe je door quests te voltooien om zo de stad terug te keren naar diens vorige glorie. Voor het eerst voelden de quests veel dieper en interessanter dan in de originele verhaallijn.  

Een koning in nood 
Het grootschalige conflict tussen de drie facties heeft geen plaats in Orsinium wat een welgekomen afwisseling is van de oneindige oorlog die in de rest van de wereld woedt. Het is je taak om de koning te helpen zijn rechtmatige positie te bemachtigen op de troon en zijn oppositie uit te weg te ruimen.  

Als een gladiator 
Orsinium biedt naast een massa aan quests ook een single-player arena onder de naam van de Maelstrom Arena. Hier vecht je tijdens verschillende ronde's tegen een varia aan vijanden van de Elder Scrolls wereld. Door deze arena's te voltooien kan je unieke beloningen verkrijgen.  

De dungeons 
Voor de fans van dungeons in Elder Scrolls Online stelt deze uitbreiding niet teleur met twee nieuwe uitdagingen om aan te gaan, alleen of met vrienden. Verken de afgebrokkelde ruïnes van het oude Orsinium of de goed bewaarde Dwemer stad van Rkindaleft.  

Crafting and gathering 
Orsinium is een bron van zowel grondstoffen als nieuwe recepten om te maken. Het gebied past zijn moeilijkheid aan afhankelijk van je level en dit heeft ook impact op welke grondstoffen je kan verzamelen. Hoe hoger je level, hoe beter de grondstoffen dat je dan ook zal vinden. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe wapens die je kan verdienen of zelf maken en een varia aan kostuums om te verzamelen.  

Conclusie 
Orsinium is een uitbreiding van hoge kwaliteit met een land dat je echt wil verkennen en een verhaal dat je engageert, twee dingen die Elder Scrolls Online dringend nodig had. In vergelijking met Imperial City is deze expansion dan ook veel toegankelijker. Krijg je maar niet genoeg van de Elder Scrolls Online of ben je altijd al gefascineerd geweest door de Orcs van Tamriel dan is het investeren van meerdere uren in deze uitbreiding zeker geen verloren tijd.