Halo 5: Guardians Infinity's Armory Update

Tags: Halo 5: Guardians, 343 Industries, Xbox One

Laten we het eerst even hebben over zaken die er zeker aankomen maar nog niet in de januari update zullen zitten. Zo weten we dat er hard gewerkt wordt aan een File Browser om eenvoudiger Forge maps en gametypes te kunnen delen. Ook een heleboel nieuwe gametypes zijn onderweg, samen met uiteraard nieuwe maps. Daarnaast zullen er binnenkort een aantal Forge playlists online komen waar de beste Forge creaties speelbaar zullen zijn. Over Forge was er ook nog meer nieuws, 343 is namelijk aan Forge updates aan het werken zoals bug fixes, maar ook selecteerbare textures en de mogelijkheid om objectgroepen te delen en te downloaden. Zo zal het niet meer nodig zijn om voor elke nieuwe map je bases opnieuw te maken.

In de januari update zullen we onder andere twee nieuwe maps, nieuwe wapens ( en skins), nieuwe armor en een aantal tweaks krijgen.

De eerste nieuwe map is Riptide, dit is een remix van Fathom. Het design team heeft de feedback gekregen dat remix maps nog steeds teveel op het origineel lijken. Vanaf Riptide gaan ze dus proberen hier verandering in te brengen zodat ze meer aanvoelen als nieuwe speelruimtes.

De tweede map is Urban, de Warzone Assault versie van Noctus, ook hier zien we meer veranderingen dan bij de originele remix. Zo is Monument vervangen door een armory om alles wat opener te maken en speelt het gevecht zich 's nachts af. Hierdoor is de map veel toegankelijker voor voertuigen. De sightlines langs de straat en de homebases zijn ook aangepast waardoor de map anders zou moeten spelen.

Naast de nieuwe maps komen er ook een aantal tweaks, met een heel welkome tweak in Warzone. Iedereen heeft wel als eens gehad dat ze juist een duur REQ-wapen ingeroepen hebben om dan direct doodgeschoten te worden. Liep je terug naar de plek waar je gestorven was om je wapen terug op te rapen, dan had je vaak pech het was al weg. Hier brengt 343 verandering in, waar de wapens nu na 5 seconden verdwijnen zal het in het vervolg 20 seconden duren. Een leuke aanpassing dus om toch iets langer van je dure wapens te kunnen genieten.

We krijgen ook een aantal nieuwe REQ's met de update, de belangrijkste hiervan is de Achilles armor set. De twist bij deze set is dat je ze niet kan vrijspelen door een REQ pack te kopen maar door het behalen van Spartan Company Commendations. De andere REQ's waar we momenteel al weet van hebben kan je op de onderstaande afbeelding zien.

Tenslotte kunnen we meedelen dat XET een Custom Game Night gaat hosten eind januari om al die gekke nieuwe Forge creaties eens uit te testen. Hierbij willen we vooral de Belgische Community eens kennis laten maken met enkele crazy fun gametypes zoals Mongoose Sumo en Duckhunt. Meer informatie volgt later deze maand, dus hou zeker XET in het oog.