Mortal Kombat XL

Tags: NetherRealm, Warner Bros. Interactive Entertainment, Xbox One, Mortal Kombat XL

Mortal Kombat XL doet zijn naam eer aan: Het is Mortal Kombat X, maar groter en beter en is als het ware de GOTY editie van het spel. Is dit complete pakket met nieuwe personages en gameplay verbeteringen een must-buy of een “Fatale” miskoop?

Wat is Mortal Kombat XL?
Deze alles-in-een editie van Mortal Kombat X is geen nieuw apart spel, maar eerder een totaal pakket. Ben je reeds eigenaar van de originele game zal je met XL gewoon toegang krijgen tot de nieuwe personages en alle dlc, of je die nu al gekocht had of niet. Naast die personages krijg je dus ook alle skins en fatalities die reeds als dlc zijn uitgebracht.

Eigenaars van het origineel zullen hun game automatisch geüpdate zien worden naar XL met de tweaks en herbalanceringen aan de combat die daar bijhoren. Wil je meer lezen over de bestaande features van Mortal Kombat X, dan kan je onze originele Mortal Kombat X review bekijken.

To buy or not to buy
De belangrijke eerste vraag is natuurlijk of Mortal Kombat XL kopen financieel verantwoordt is. Als je reeds fervente fan was van de originele game, Mortal Kombat X en reeds meerdere van de DLC’s in je bezit hebt, kan het je mogelijk goedkoper uitkomen van de nieuwe DLC’s apart te kopen in plaats van dit alles op nieuw aan te schaffen. In de store kan je zelf specifiek kiezen voor bepaalde personages aan te kopen indien sommige nieuwe gezichten je niet echt interesseren. Daarentegen als je nog geen enkele dlc bezit of je nog nooit Mortal Kombat X gespeeld hebt, maar wel een eerst stap wilt zetten is Mortal Kombat XL een vanzelfsprekende aankoop.

Nieuwe gezichten
Mortal Kombat XL bevat alle personages van de originele game, plus alle dlc personages waaronder enkele interessante nieuwe toevoegingen.

De Alien uit de wereldbekende Alien-reeks maakt zijn intrede naast de Predator die al reeds deel uitmaakte van de bestaande DLC’s. Deze nieuwe toevoeging laat dan ook logisch genoeg de mogelijkheid aan spelers om het alom eeuwenoude duel tussen alien en predator zelf uit te spelen.

Naast onze zuurbloedige, buitenaardse vriend hebben ook nog Leatherface, een horror symbool van uit de films, dat perfect lijkt in te passen bij de bestaande cast van brutale, bloeddorstige moordenaars.

Naast deze cameo personages uit andere werelden keren ook enkele favorieten uit de Mortal Kombat wereld terug. Als eerste hebben we Bo' Rai Cho, meester van de drunken fist, en daarnaast is er Triborg die eigenlijk vier personages in één vormt. Deze cyborg brengt de speelstijlen van Sektor, Cyrax, Smoke en Cyber Sub-Zero onder in één personage.

Balanceringen
Naast nieuwe personages en een verbeterd online netwerk brengt Mortal Kombat XL een groot aantal gameplay balanceringen met zich mee. Dit gaat van algemene aanpassingen zoals verminderde chip damage en een game timer met echte seconden, tot aanpassingen voor specifieke personages. De meeste van deze aanpassingen zullen echter waarschijnlijk enkel merkbaar zijn voor de echte pro-spelers.

Conclusie
Mortal Kombat XL is een mooi pakket voor zijn prijs, maar het hangt er natuurlijk van af hoe je het voordeligst aan de nieuwe content komt. Eén ding is echter wel zeker: voor nieuwelingen of dlc geheelonthouders is Mortal Kombat XL het meest complete, bloedige, gewelddadige, fatale pakket dat je maar kan willen.