Fallout 4: Automatron

Tags: Fallout 4: Automatron, Bethesda, Bethesda Game Studios, Xbox One

Fallout 4's grote wereld wordt dankzij diens eerste dlc weer net wat groter met nieuwe quests, companions van draad en metaal en nieuwe bijna onbegrensde crafting mogelijkheden. Is Automatron een volwaardige robot waardig of is die klaar voor de schroothoop?

De mechanist
Automatrons kort maar krachtig verhaal gaat van start wanneer onze Fallout 4 held, de sole survivor, via een radio transmissie een hulpsignaal ontvangt. Ons personage komt echter te laat op bestemming en na het op te nemen tegen een leger van de gekste robots, ontmoeten we de enige overlevende, een robot met de naam ADA. Voor een robot te zijn, toont ze wel meer emoties dan de meeste synths die je in de hoofd verhaallijn tegenkomt.

Samen met ADA begint je queeste om de slechterik te vinden, een man met de bijnaam, de mechanist, en wraak te nemen. Het verhaal is echter van korte duur en niet zo indrukwekkend in vergelijking met andere dlc’s die Bethesda uitgebracht heeft voor hun games.


Robotleger
Na de korte introductie door ADA, ligt het pad naar je eigen robots maken meteen open. Dit doe je via de nieuwe crafting station, de Robot Workbench. Hier kan je robots die je al hebt aanpassen, inclusief je vorige robot companions die je in de verhaallijn van Fallout 4 reeds hebt tegengekomen, alsook volledig nieuwe robots maken van scratch.

Om dit te doen moet je robot onderdelen verzamelen van de vele nieuwe vijanden die je nu in de wereld zal tegenkomen. De variatie van soorten die je kan tegenkomen is maar een klein voorbeeld van wat je zelf allemaal kan maken met dit nieuwe crafting systeem dat wat weg heeft van het power armor crafting systeem. Alles is aanpasbaar, zo kan je zelf je Mr. Handy benen geven als dat je ding is. Installeer speciale modules waarmee je robot kan hacken of lockpicken. Wapens zoals stoomblazers, lasers of hamers zijn ook allemaal van de partij. De mogelijkheden zijn eindeloos en zelf zonder veel moeite te moeten doen, kan je een badass robot bouwen.

Conclusie
Fallout 4: Automatron biedt dan misschien een gebrekig, kort verhaal, maar met echte content in het robotbouwen ben je uren zoet om je ultieme persoonlijke robotleger te bouwen. Als dit een klein voorproefje is van wat we nog mogen verwachten, is Bethesda alvast goed begonnen.