Elder Scrolls Online: Thieves Guild

Tags: The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Thieves Guild, Bethesda, Xbox One

Elder Scrolls Online bouwt met de Thieves Guild DLC verder aan een al enorme wereld en brengt daarmee unieke gameplay en nieuwe locaties om te verkennen. Steelt de thieves guild dlc ons hart of is dit nieuwe deel niet meer dan een stuiver waard?

Dieverijen
Logisch genoeg is bij een DLC als deze stelen en bestelen het hoogtepunt van de game. De persoon die je introduceert in de wereld van de dieven is Quen, een beginnende dief, net zoals jij, die je uitnodigt om mee te helpen met een heist in een huis van een nabije leenheer. Niet alles loopt echter als gepland, maar je komt uiteindelijk toch bij de Thieves Guild terecht en krijgt verschillende quests gaande van pickpocketen tot sluipmissies waarbij je niet gedetecteerd mag worden. Terwijl je groeit doorheen de rangen van de Gilde leer je niet alleen nieuwe unieke skills, maar neem je het op tegen de vijanden van het verhaal, de Iron Wheel. Combat speelt dus met andere woorden een minder grote rol in deze DLC, wat voor sommige mensen misschien wel een afknapper is.

Heists
De eerste heist met Quen is één van meerdere die je zal tegenkomen met je avonturen in de Thieves Guild eens je ver genoeg avanceert in de dlc. Je hoofddoel bij dit soort missies is zoveel stelen als gevraagd is en als je dat lukt binnen een tijdslimiet krijg je extra beloningen!

Nieuwe locaties
Met de Thieves Guild DLC reizen we af naar Hew’s Bane, een nieuwe locatie in Hammerfell. Het lijkt alsof Zenimax er met elke nieuwe dlc een schepje bovenop doet op vlak van graphics, want deze locatie overtreft zelf de pracht en praal van Orsinium uit de vorige DLC.

Conclusie
Met de Thieves Guild DLC brengt Elder Scrolls Online weer een nieuw deel van die typische Elder Scrolls Gameplay naar de MMO-formule. Vooral als sluipen en stelen jouw ding was in Skyrim of Oblivion, dan zal je met deze dlc zeker iets vinden dat je bekoort. Speel je Elder Scrolls Online echter vooral voor de combat dan is één van de voorgaande dlc’s waarschijnlijk eerder jouw ding!