Fallout 4: Wasteland Workshop

Tags: Fallout 4: Wasteland Workshop, Bethesda, Bethesda Game Studios, Xbox One

Fallout 4’s DLC’s verschijnen sneller dan men kernbom kan zeggen, maar is dat wel positief? Volgende week verschijnt Far Harbor, de eerste echte grote DLC voor Fallout 4, maar in de tussentijd bekijken we de Wasteland Workshop, een kleine uitbreiding met nadruk op het vangen en laten vechten van monsters en raiders in de gekste gevechten die je maar kan voorstellen. Is de Wasteland Workshop de next step voor Fallout 4 DLC’s of is “kort maar krachtig” hier niet van toepassing?

Een nieuw huisdier
De grote focus van deze DLC is de mogelijkheid om kooien te plaatsen om daarin een varia van de Fallout 4 tegenstanders in te vangen. Voor elke variant van vijand bestaat er wel een kooi en na verscheidene uren of dagen in game-tijd, krijg je te horen wanneer je iets gevangen hebt. Met een nabije Beta Wave Emitter kan je de wilde dieren of beesten temmen. Getemde dieren kunnen je settelement beschermen, maar ook zorgen voor spektakel door ze tegen elkaar te laten vechten. Meer dan dat doen deze domme huisdieren echter niet. Je kan ze niet meenemen als partner en ze kunnen net zo gemakkelijk een gevaar vormen voor je thuisbasis.

De andere dingen
Een ander nieuw onderdeel zijn de traps die je doorheen je basis kan plaatsen om een extra verdediging te hebben tegen invasies. De DLC biedt een varia aan traps, van valkuilen tot scherpe pinnen, maar opgelet want je eigen settlers kunnen net zo gemakkelijk hun dood vinden in jouw machinaties. Naast traps en cages zijn er verscheidene nieuwe decoraties in de aanbieding. Met neon letters kan je nu gemakkelijker dan ooit woorden spellen en uithang borden creëren. Daarnaast zijn er ook nieuwe beton materialen die je kan gebruiken om te bouwen wat je maar wilt. Buiten nieuwe dingen voor je thuisbasis bevat deze DLC jammer genoeg niets anders, wat eerlijk gezegd een gemiste kans lijkt.

Conclusie
Wasteland Workshop voelt eerder als een downgrade ten opzichte van de vorige DLC. Er is geen verhaal, maar eerder enkel wat bouwblokken zonder veel praktisch nut. Je plezier met deze uitbreiding zal dan ook vooral afhangen van je eigen creativiteit en hoe snel je deze beperkte nieuwe game mogelijkheden beu bent. Bezit je de Season Pass dan is deze DLC sowieso van jou, maar indien je iemand bent die elke DLC apart bekijkt en dan beslist om al dan niet te kopen, dan laat je deze beter liggen.