Fallout 4: Contraptions Workshop

Tags: Fallout 4: Contraptions Workshop, Bethesda Game Studios, Xbox One

Fallout 4 Contraptions Workshop brengt de grootste workshop uitbreiding tot nu toe met zich mee en ook wel die met de meeste mogelijkheden, met loopbanden, fabrieken, vuurwerk en nog veel meer. Is deze workshop dlc de titel van uitbreiding waard of brengt Bethesda weerom iets waar niemand om vraagt?

Je eigen fabriek
Het grootste deel van de Contraptions Workshop bestaat uit loopbanden en fabricage machines waarmee je logisch genoeg je eigen fabriek kan maken. Door grondstoffen in één van je fabricage machines te pompen, kan je alles maken van wapens tot pantser tot nutteloze items en deze met loopbanden, liften en trechters verplaatsen naar maar je maar wilt in je nederzettingen. De vraag die je daarbij ongetwijfeld zult stellen is wat het praktisch nut hiervan is. Jammer genoeg is net zoals voorheen deze dlc vooral een avontuur voor Workshop fanatiekelingen. Fallout 4 spelers die de workshop met mate gebruiken, vinden maximum enkele uren plezier met dit soort content.

De andere dingen
Naast een eigen fabriek, wordt verticale navigatie gemakkelijker met de bouwbare liften van deze dlc. Daarnaast kan je nu ook een traject maken voor een rollende bal, die dan op zich weer als trigger kan dienen voor je mechanische constructies. Vuurwerkkanonnen kunnen gelinkt worden aan je elektronisch net om fonteinen van gekleurd licht in de lucht te schieten. Voor de verzamelaars van zeldzame wapens en pantsers zijn er nu eindelijk uitstelreken en mannequins om jouw collectie visueel uit te stallen. Zelf Power armor en enkele nieuwe posters zijn toegevoegd om je “crib” nog verder te personaliseren.

Conclusie
Weerom concentreert Bethesda zich op kleine DLC’s die de workshop mogelijkheden van Fallout 4 uitbreiden en dat terwijl Fallout 4 veel meer is dan alleen dat kleine onderdeel van de game. Met volledige mod support op consoles, die gebruikers de mogelijkheid geeft om zelf dit soort content te creëren en toegankelijk te maken voor andere spelers, kunnen we ons alleen maar afvragen waarom Bethesda zich blijft focussen op deze minderwaardige gadget dlc’s, terwijl Far Harbor nochtans had bewezen dat ze tot veel meer in staat zijn.