The Elder Scrolls Online: Dark Brotherhood

Tags: The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited - Dark Brotherhood, Bethesda, Xbox One

Na een bezoek aan de keizerlijke stad, orcs en dieven is nu ook het zwarte hand van de Dark Brotherhood aan de beurt. In deze nieuwste uitbreiding haal je de verbogen moordenaar in jezelf naar boven in misschien de meest unieke uitbreiding van deze MMO tot nu toe. Is de Dark Brotherhood een fanatisch, nieuw, duister bloedbad of eerder een mes in de rug?

Terug naar Cyrodiil
Je zoektocht naar de moordlustige Dark Brotherhood brengt je naar Anvil, één van de provincies in Cyrodiil en voor Oblivion veteranen ongetwijfeld een nostalgische locatie. Daarnaast heb je de stad van Kvatch, een stad die volkomen vernietigd was toen we er laatst waren. Nu echter vormen deze twee steden de Gold Coast van Cyrodiil en de geheime basis van de Dark Brotherhood.

De nacht moeder
Na je zelf te bewijzen door een onschuldige te vermoorden, wordt je met open armen in de rangen van de Dark Brotherhood ontvangen. Je krijgt meteen een belangrijke opdracht, de moord op een man onder de naam Quintus Jarol. Deze inleidende missie leidt je door riolen, een prachtig landhuis en ondergrondse vergaderzalen. Na een spannende achtervolging, al sluipend, vond mijn dolk zijn doel en was mijn missie volbracht. Het zijn dit soort missies die tonen hoe Zenimax met elke uitbreiding is gegroeid om die unieke Elder Scrolls ervaring naar een MMO te brengen.

Moord op bestelling
Na je inleidende eerste moorden krijg je toegang tot de grote Sacrament Quests, deze grote missies kan je alleen ondernemen of samen met vrienden en afhankelijk van hoe goed je de missie afhandelt kan je bonus beloningen verdienen.

Naast de grotere missies waarbij je specifieke doelwitten moet vermoorden, zijn er altijd genoeg kleine visjes wiens leven ten einde moet komen. Deze missies, contract quests genaamd, vinden plaatsen doorheen heel Tamriel en kan je zoveel herhalen als je wilt en geven je ervaringsputen en laten je groeien in rang binnen de Dark Brotherhood.

Door zulke missies te voltooien, groei je ook in de unieke skill line van de Dark Brotherhood. Deze passieve skills geven unieke bonussen zoals verlaagde bounty/heat waardoor wachters minder snel achter je aan komen als je je moorden uitvoert. Een andere handige skill is de mogelijkheid een Brotherhood leverancier op te roepen die je van handige items voorziet.

Een mes in het donker
Als nieuw lid van deze duistere gilde krijg je toegang tot een uniek wapen, The Blade of Woe. Deze vlijmscherpe dolk laat je ongezien vijanden met één aanval afmaken. Door simpelweg te sluipen tot achter een onwetende vijand en x en y tegelijk in te duwen, krijg je een brutale moordanimatie die je vijand meteen het zwijgen op legt. Deze nieuwe mechanic en de mogelijkheid om iedereen ongezien te doden die je maar wil, geven eindelijk dat gevoel dat je echt een Elder Scrolls game aan het spelen bent.

Conclusie
Elder Scrolls Online: The Dark Brotherhood brengt content die weer een stap dichter ligt bij die authentieke Elder Scrolls ervaring met moorden en intriges die het verhaal uit Oblivion bijna evenaren en personages die niet simpelweg bestaan om je quests te geven, maar ook een verhaal vertellen. Wil je tijd investeren in één van de beste verhalen die Elder Scrolls Online te bieden heeft, dan is The Dark Brotherhood een must-have.