DOOM: Unto The Evil DLC

Tags: Doom, Bethesda Game Studios

Zoals elke shooter kan Bethesda niet achterblijven met het uitbreiden van z’n game. Hiervoor hebben ze een Seasonpass op de markt gebracht en de eerste DLC is ondertussen beschikbaar, maar wat zit er juist in?

 • 3 nieuwe multiplayer maps. Het bestaande arsenaal aan mappen wordt uitgebreid met deze nieuwkomers.
  • Ritual – De poolkap van Mars, een plaats waar rituele experimenten werden uitgevoerd en waar je een demonisch artifact kan activeren om jouw tegenstanders in het hellevuur te baden.
  • Cataclysm – Op deze map zweef je tussen zowel het oppervlak van een planeet, als de hel, beide werelden zijn met portalen verbonden voor een rijke visuele variatie.
  • Offering – Deze map speelt zich af in een oude tempel met demonische omgevingen worden afgewisseld met lava zwembaden en diepe putten.
 • Nieuwe Demon, de Harvester vervoegt de bestaande demonen en ziet er niet alleen angstaanjagend uit, hij is ook nog eens behoorlijk destructief. Deze rakkers is niet alleen heel bewegelijk, z’n aanvallen zijn best wel interessant. Hij schiet een soort bliksemstralen af op z’n tegenstanders en vergaard bij elke kill energie, eens je een metertje vol hebt gekregen kan je een soort super aanval uitvoeren dat alles op jouw scherm simpelweg doet uit elkaarspatten.
 • Nieuw pistool, UAC EMG Pistol. Deze nieuwe variant van het standaard pistool schiet sneller en heeft een tweede variant die bijzonder hoge schade kan toedienen met een charge shot. De standaard vuurknop is heel snel en responsief, de chargeshot is echte vrij traag, maar de schade die hij teweegbrengt compenseert ruimschoots.
 • Kinetic Mine, naast de verschillende granaten zal je nu ook een met een dodelijke mijn jouw tegenstanders kunnen verrassen. Als jouw slachtoffer langs de mijn loopt zal hij niet gewoon ontploffen, maar zichzelf projecteren in de richting van het slachtoffer en dan ontploffen. Bijzonder interessant dus, zelf als jouw tegenstanders nog proberen weg te rennen.
 • Nieuw robot armor en taunts, samen met extra customisation patronen en kleurtjes.

Deze Unto the Evil uitbreiding is op zich niet spectaculair, de mappen zijn een welgekomen toevoeging en de nieuwe wapens zorgen voor wat extra pit. Maar de voornaamste toevoeging is het demonisch gespuis. Voor een individuele prijs van 15eur is dat eigenlijk best wel netjes, er zijn games die meer aanrekenen voor minder content, al voelt het toch wat licht aan.