Gerucht: Microsoft verkoopt Halo IP aan Facebook voor 343 miljoen Euro

Tags: Microsoft Studios, Halo, Xbox

Nadat vorige week Facebook nog voor 2 miljard dollar Oculus Rift over kocht staat het volgende nieuws al klaar. Volgens verschillende bronnen binnen Facebook heeft Microsoft de Halo IP verkocht voor 343 miljoen Euro. Mark Zuckerberg liet bij de aankoop van Oculus reeds weten dat hij zich meer op games wil gaan richten en ze wil gebruiken om gamers meer te betrekken in het sociale platform. “Welke game is hier beter voor geschikt dan de game die online multiplayer op consoles revolutioneerde?”, aldus Zuckerberg.

De deal met Microsoft zou de eerste van vele aankopen zijn en gaat in vanaf Halo 6. De eerste sociale functies zullen echter al in Halo 5 aanwezig zijn. Zo zal het mogelijk zijn om met Facebook Likes in matchmaking de volgende map te stemmen en kan je met 1 knop tegenspelers als vriend toevoegen op je Facebook account. Nieuwe meldingen zullen in-game gemeld worden en kunnen bekeken worden. Volgens de bronnen is Halo 5 al te ver in de ontwikkelfase om de Oculus Rift er nog in te betrekken, maar zou men deze bij Halo 6 volledig integreren. Of Halo nog exclusief op Xbox zal verschijnen is nog niet bekend.

Microsoft wil voorlopig niet op de geruchten reageren maar laat wel weten samen te werken met Facebook voor de komende E3 beurs en dat er enkele grote aankondigingen zullen volgen. Wij zijn net als iedereen zeer benieuwd!

 

Edit: uiteraard was dit een 1 april grap, Microsoft zou een goede IP als Halo nooit uit handen geven :).